Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η ευθυγράμμιση και η ζυγοστάθμιση είναι δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες. Η ρύθμιση της ευθυγράμμισης, ή της γεωμετρίας του οχήματος, ορίζεται ως η διαδικασία της ρύθμισης των γωνιών των τροχών ώστε να τους επαναφέρουμε στη θέση που ορίζει ο κατασκευαστής. Αντίθετα, η ζυγοστάθμιση ενός ελαστικού επιτρέπει στον τροχό να περιστρέφεται χωρίς να προκαλεί κραδασμούς στο όχημα.

Η σωστή ευθυγράμμιση τον τροχών του οχήματός σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ασφαλή και οικονομική οδήγηση. Η απορρύθμιση ή η εσφαλμένη ρύθμιση της γεωμετρίας του αυτοκινήτου σας μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλειά σας καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για παρεκκλίσεις και τράβηγμα του τιμονιού αλλά και για την τσέπη σας, αφού η ανομοιόμορφη και πρόωρη φθορά των ελαστικών σας μαζί με την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου είναι δεδομένη.

Η ευθυγράμμιση είναι μια απλή αλλά και ταυτόχρονα σημαντική ρύθμιση καθώς δεν πρέπει να ρισκάρουμε όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας, αλλά ούτε να σπαταλούμε άσκοπα λεφτά σε μια εποχή όπου οι τιμές στα ελαστικά αυτοκινήτων και των καυσίμων παραμένουν υψηλές, ενώ το εισόδημα μας και η αγοραστική μας δύναμη μειώνονται δραστικά.