Συνήθως οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν είναι καλή και συμφέρουσα η υγραεριοκίνηση

Στο συνεργείο μας αναλαμβάνουμε από την αρχή ως το τέλος να σας παραδώσουμε το αυτοκίνητο σας έτοιμο , ασφαλής και αξιόπιστο για οδήγηση.

Η υγραεριοκίνηση είναι ο τρόπος για να εξοικονομήσει κάθε οδηγός έως και 40% από τα έξοδα στα καύσιμα του με μία απλή εγκατάσταση στον κινητήρα του.

Στα χρόνια της κρίσης αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες ήταν οικονομικότερες από τη βενζίνη και ο δρόμος τους οδήγησε στην υιοθέτηση της υβριδικής λογικής με την εγκατάσταση του υγραέριου που είναι γνωστό και ως LPG.

Τι είναι το LPG;

Το LPG σημαίνει Liquefied Petroleum Gas και στην Ελλάδα είναι γνωστό ως υγραέριο κίνησης. Πρόκειται για ένα παράγωγο του πετρελαίου, που αποτελείται κυρίως από προπάνιο και έχει 105 οκτάνια, σε αντίθεση με την απλή βενζίνη που έχει 95 οκτάνια. Η τιμή του είναι κοντά στα 80 λεπτά του ευρώ, αν και υπάρχουν αυξομειώσεις κατά καιρούς.

Είναι το φυσικό αέριο;

Όχι, το LPG είναι ένα εντελώς διαφορετικό καύσιμο από το CNG (Compressed Natural Gas), δηλαδή το φυσικό αέριο που πρόκειται για μεθάνιο. Είναι αρκετά συχνή η σύγχυση τους, όμως πρόκειται για δύο διαφορετικά καύσιμα που απαιτούν διαφορετική εγκατάσταση και έχουν άλλη λειτουργία.

Άρα το αυτοκίνητο μου γίνεται υβριδικό;

Τεχνικά ναι. Για την ακρίβεια έχεις δύο διαφορετικά καύσιμα, το υγραέριο LPG και τη βενζίνη, όπου με έναν διακόπτη μπορείς και τα εναλλάσσεις. Έτσι είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεμείνεις ποτέ από καύσιμα και έχεις τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην κατανάλωση.

Για παράδειγμα κάποιοι οδηγοί επιλέγουν να κινούνται με υγραέριο μέσα στην πόλη και στα ταξίδια, να χρησιμοποιούν βενζίνη ή και το αντίστροφο. Κάποιοι άλλοι καταργούν εντελώς την βενζίνη καθώς θεωρούν πως είναι πολύ πιο οικονομικός τρόπος η υγραεριοκίνηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πρέπει να φοβάσαι καθώς το LPG πλέον είναι αρκετά δημοφιλές και βρίσκεται ακόμα και σε πολλά επαρχιακά πρατήρια καυσίμων.

Γιατί αξίζει η επένδυση σε LPG;

Η υγραεριοκίνηση είναι ένας τρόπος ο ιδιοκτήτης να εξοικονομήσει πολλά χρήματα από τα καύσιμα του και παράλληλα να προστατεύει το περιβάλλον. Το υγραέριο παράγει λιγότερους ρύπους από τη συμβατική βενζίνη και είναι πολύ πιο καθαρός τρόπος για να κινηθεί ένα αυτοκίνητο.

Επιπλέον το κόστος της εγκατάστασης κάνει εξαιρετικά γρήγορα την απόσβεση του, καθώς μπορεί να εξοικονομήσει έως και το 40% των χρημάτων που έδινε ένας οδηγός για τα καύσιμα του σε έναν χρόνο, ενώ η αξιοπιστία του εγγυάται την μακρόχρονη καλή λειτουργία του.

Εάν λοιπόν είσαι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί αρκετά το αυτοκίνητο του, κάνεις ταξίδια ή έχεις ένα όχημα μεγάλου κυβισμού που «καίει» πολύ, τότε σίγουρα δεν θα πρέπει να συζητάς γιατί το υγραέριο είναι αυτό που χρειάζεσαι και γιατί θα σου προσφέρει μεγάλα οφέλη.

Που τοποθετείται;

Αυτό που γίνεται ουσιαστικά στο αυτοκίνητο είναι να τοποθετηθεί μία κυλινδρική δεξαμενή στο σημείο της ρεζέρβας η οποία θα αποθηκεύει το υγραέριο. Υπάρχουν διάφορες δεξαμενές, όμως οι πιο κοινές είναι αυτές που χωρούν περίπου 50 λίτρα. Για λόγους ασφαλείας γεμίζουν περίπου στο 80%, ενώ η πίεση τους είναι μεταξύ 5-10 bar.

Μπορείτε να μας καλέσετε και να κλείσετε ένα ραντεβού ώστε να συζητήσουμε μαζί για τον χρόνο και το κόστος εγκατάστασης τους και βέβαια για την εγγύηση που δίνει πάντα το όνομα μας!!!